Randers Bike Week – sidste etape

Dette er fjerde indlæg i fortællingen om Randers Bike Week. Klik HER for at læse om første etape “Fra Tokyo til Randers”. Klik HER for at læse om anden etape “Åh hvor har jeg savnet at have rygnummer på”. Klik HER for at læse om tredje etape “Sejr på tredje etape”. Eller bare fortsæt hvis du har lyst til at læse om dagens fjerde og afsluttende etape.

Dagen i dag bød på 110km fordelt på 7 omgange, krydret med lige over 1000 højdemeter.

Efter gårsdagens sejr var motivationen høj, også selvom jeg godt vidste at afslutningen på toppen af en 1300m lang bakke ikke helt var til min fordel.

Photo: mbaek.dk

Det var en varm dag, men faktisk ikke så slemt som i går synes jeg. Benene var en smule trættere end de andre dage, men sådan tror jeg heldigvis alle havde det.

Jeg er i hvert fald ikke den eneste der ser træt ud her på vej op ad en af dagens bakker.

På dagens rute var der hovedsageligt tre stigninger. En kort men super stejl bakke omkring 3km efter start/mål, og med et skarpt højresving i bunden blev den ikke nemmere, da man derfor havde en langsom indgangsfart. Omkring midtvejs var der en lidt længere men knap så stejl stigning, som undervejs gav point til bakke konkurrencen. Og så var der opløbsbakken der var omkring 1300m lang.

Photo: mbaek.dk (Det skarpe højresving inden første bakke)

Bakkerne sorterede stille og roligt ud i feltet, og der var flere udbrudsforsøg. Jeg prøvede at gå med et par enkelte gange, men ingen af dem blev rigtig til noget. Med 1,5omg til mål rykkede jeg afsted sammen med 3 andre. Vi kom fri, men blev desværre hentet ind igen på starten af sidste omgang. Jeg prøvede at komme væk igen kort før den afsluttende stigning, men det lykkedes mig ikke. Og så måtte jeg prøve at hænge på op ad opløbsbakken og se hvad det kunne blive til. Jeg endte med at blive nr. 9 i dag.

Det er jeg fint tilfreds med. Det var sjovt at prøve at køre lidt mere aggressivt i finalen, også selvom benene måske ikke helt var der til at bakke det op.

Photo: mbaek.dk - momentet lige inden vores udbrud var hentet, og der stadig var et lille håb 😉
Photo: mbaek.dk - momentet vores udbrud blev hentet. Midt på rutens stejleste bakke...

I det samlede klassement endte jeg på 5. pladsen.  

Tak til Randers Bike Week for fire gode dage med cykelløb. Og mange tak til alle herrerne i både C og H40 feltet, som tog godt imod os tre damer. Det var fedt at køre ræs med jer!